My FoLLoWeRs

Friday, January 28, 2011

Keluhan Perantau...

Assalamualaikum...
Have a nice day for all my reader...


Aku seorang perantau coz aku jauh dari family aku.. Nasib baik kat sini twin aku temankan aku... Dye pun study sama ngan aku... Hati aku jadi sayu tiba2 bila dengar lagu Keluhan Perantau dari penyanyi terkenal Jamal Abdillah kat radio tadi.. huhuhu... Teringat kampung halaman... Kawan2 kat sana yang aku rindu, jarang  sekali dapat bersua muka coz masing2 busy ngan keja, study dan ade jgak yang dah kawin... Ape2 pun aku harap diorang bahagia selalu... 

Sepanjang aku ade kat Melaka nie... Mengajar aku erti hidup berdikari, kenal hati budi seseorang 2, jadi seorang yang yakin pada diri sendiri, terus berusaha xmudah mengalah dan bijak bergaul ngan orang lain... Kena belajar suaikan diri di tempat orang coz kat sini kan lain... Mak...!!! Anakmu nie akan sentiasa ingat pesan mak.. Jaga diri elok2... Kawan baik2... Sembahyang... Jangan wat orang lain xsuka kita... Tunjuk teladan yang baik...

Keluhan Perantau 


Angin senja yang membelai
Keheningan desa permai
Ku terkenang kemesraanmu
Di dalam oh rinduku



Ku kembara berkelana
Dan membawa hati luka
Di manakah kan ku temui
Sinaran cinta suci



( korus )
Dari desa ku merantau
Ku memburu cita-cita
Walau apa rintangannya
Ku cuba mencari bahagia



Keluhanku di rantauan
Tak siapa mendengarkan
Mungkin esok kan ku temui
Sinaran cinta suci


5 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

huhu..hidup sbgai perantau kne kuat. kne byk sabar :))

sugar2 kapas strawberry said...

jadi perantau masa raya la pling sedih

IeDa_IsHiDa88 said...

betul3..

ZACK ENTRY said...

ingat pesan mak, jangan nakal-nakal..=)

IeDa_IsHiDa88 said...

ok2... xlupa la..