My FoLLoWeRs

Friday, January 14, 2011

Kamu dan bantal

Assalamualaikum...
Have a nice day for all my reader..

Aku nak share info ckit kat korang... Cerita pasal bantal nie ade kaitan dengan gaya tido… Tapi aku bukan nak cite pasal gaya tido laa…. tapi tentang sikap seseorang yang boleh kita “tilik” berdasarkan bantal yang korang gunakan… Xtau la betul ke x… Korang baca la statement kat bawah nie kot2 la sama ngan sikap korang… Aku ambik dari majalah remaja… Entah tahun bila aku xingat… Korang tengok kategori ciri2 korang berdasarkan bantal yang korang suka guna…


#1 Memeluk bantal
Individu yang suka memeluk bantal nie biasanye berjiwa seni… hmmm… Amat menggemari lukisan, muzik dan sastera… Perasaannye lebih halus dan berjiwa romantik… Kadangkala individu nie berupaya “membaca” peristiwa yang bakal berlaku menerusi mimpi… Xsetakat 2 jew, individu nie jgak sangat perihatin terhadap tata susila… Ye ke??? Rasa2nye sama x ngan korang??? 

#2 Menggunakan banyak bantal
Individu yang menggunakan banyak bantal nie digambarkan sebagai seseorang yang kurang keyakinan diri… Hahhh!!! Biar betul???? Guna banyak bantal la lagi best…!!! Dalam kehidupan seharian, individu dalam kategori nie memerlukan banyak pendamping dan jarang membuat keputusannye sendiri… Aku rasa xsalahkan kalau kita mintak pendapat orang lain sama kan… 


#3 Tidur dengan 1 bantal
Individu yang suka menggunakan 1 bantal nie dikatakan xmengada2 dan boleh menerima keadaan seadanye… Seorang yang berdikari, membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukannye nafsu semata2… Ye ke????

#4 Meletakkan bantal di bawah kaki
Individu nie dikatakan memiliki sifat yang kurang baik…. Hurm??? Jarang bergaul dengan orang ramai, malah kaku dalam pergaulan… Sombong la 2…. Ini menyebabkan individu nie cenderung bersifat egois… Dye jgak gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita2 kerana xsuka berusaha… Malassss…. Mintak jauh la…

#5 Tidur tanpa bantal
Individu yang tidur tanpa bantal dikatakan memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi… Oooummm… Kadangkala sifatnye nie akan membawa kepada sikap negative iaitu ego.. Nie boleh dikatakan hidung tinggi la nie ek…hahahaha… Aku xsuka orang macam nie….

Jadi apa pendapat korang pasal statement nie??? Ade x yang sama ngan korang???

3 comments:

maCy said...

hik3 dlu pna bce ;D

~HumairaH~ said...

kekeke.. sume pun saya buat.. such a complicated life le cemni =p tapi tol.. banyak bantal le besh.. sedar2 sume terabur..

pinkpurle amie said...

sye tdo ngan sume cara2 diatas.... sye suka pelok bantal sambil letak bantal kat kaki.... n paling best bantal yg byk huhuhu :)