My FoLLoWeRs

Wednesday, March 30, 2011

Rindunye kat mak...

Assalamualaikum...
Kembali lagi ngan entry yang baru...


Dah lama dah aku xbalik kampung... Sejak cuti raya cina ari 2... Rindunye aku pada mak... Kecian kat mak dok sorang2 kat sana... Bila aku col mak aku... Mak aku selalu tanya, bila nak balik... Sayangnye aku xboleh nak balik sekarang... Busy ngan kelas pagi petang... Lagipun jauh... Nun di utara sana... Aku hanya boleh balik bila dah abis exam nanti bulan 5... Lambat lagi 2... Abang aku ade la jenguk mak aku baru2 nie.. Yang 2 jew yang boleh diharapkan... Abang aku memang selalu balik sana... Al-maklum la... Dye sorang jew anak lelaki tunggal yang rapat ngan mak... Ayah dah lama xde... Meninggal masa aku darjah 5 lagi... huhuhu... Sedih aku... Aku xdapat nak join balik kampung sekali ngan abang aku..huhuhu... Rasa nangis jew nie bila teringat kat mak..


Mak... Anakmu nie dah rindu sangat2 kat mak.. Nak balik... Tapi kelas pagi petang... Pas 2 baru jew abis ko-k yang selalu ade ari setiap ari sabtu.. Ade masa pun hujung minggu jew... Xde cuti panjang... Klu x boleh sembang2 ngan mak.. Baru2 nie jew pergi umah abang... 2 pun kjap jew... Hmmmm.... Sekarang dah la musim buah... Teringat tahun2 yang lepas... Aku balik kampung masa musim buah... Mak aku siap2 belikan aku durian banyak2... Sebab mak aku tau aku nie "hantu durian" ngan twin aku... Sekali makan sebijik durian 2 aku boleh bagi abis sorang2...huhuhu.. Kuat sungguh aku makan kan..hahahaha... Aku tengok masa 2 mak aku suka sangat tengok muka mak seronok jew... Mak aku pun tumpang makan sama... Kami lawan makan... Sape makan paling banyak dye menang...hahahaha....  Tapi sekarang... Dah xmacam dulu... Aku busy jew kat cni... Ari2 teringat nak balik kampung.... Jeles kat kawan yang boleh balik kampung tiap2 minggu... Memandangkan umah diorang dekat2 cni jew...

Dah la mak aku baru jew sembuh dari accident bulan 10 tahun lepas... Sekarang nie baru mak aku start niaga balik... Mak aku niaga kat warung kecik kat depan taman jew.. 2 la punca rezeki kami dari dulu... Mak aku niaga kuih-muih, air, laksa, keropok, gula2... Boleh la lepas duit untuk belanja beli barang dapur ngan sara aku ckit untuk study kat Melaka nie.. Besar sungguh jasa mak aku... Xterbalas rasanye... Aku sayangkan mak aku... Aku harap mak ok jew kat sana... Selalu aku doa semoga Allah lindungi mak aku... Hanya mak jew tempat aku mengadu... Tempat aku curah kasih sayang... Mak... Nanti Ayie balik kalau ade kelapangan masa... Rindu kat mak sangat2... Rindu nak peluk mak....huhuhuuhuhu.... :'(



3 comments:

IeDa_IsHiDa88 said...

alhamdulillah... akhirnye dpt jgak jumpa mak ari sbtu ari 2... mak turun umah kak angah kat kajang...huhuhu...

aleen aiden said...

ala....kamoo buat alin rindu kat mak alin jugak..hu3

IeDa_IsHiDa88 said...

@aleen aiden:klu rndu blik la jumpa mak