My FoLLoWeRs

Saturday, December 4, 2010

SeHeBaT LeO

SaLam...
Have a nice day my frenz and all my reader...
Sudah baca title kat atas nie... Haaa.... Tau x info tentang zodiak Leo... Cam aku yang lahir bulan Ogos... Memang ade kaitan la aku ngan si Leo nie...hahahaha... Zodiak leo nie untuk sape2 yang lahir pada 23 Julai hingga 22 Ogos... Kat sini aku nak share kat korang serba sedikit tentang zodiak Leo.. 


POSITIF:
  • Kuat dan berkuasa
  • Penuh semangat
  • Mengagumkan
  • Kreatif
  • Baik hati
  • Murah hati
  • Berfikiran luas
  • Sentiasa maju ke hadapan
  • Penyayang
  • Sangat setia
NEGATIF:
  • Suka memerintah
  • Dogmatik (entah ler ape benda la nie)
  • Sombong dan bangga diri
  • Suka campur tanggan dalam satu2 perkara
SIMBOL: Singa
PLANET: Matahari
PERMATA: Batu Delima
BUNGA: Bunga Matahari
WARNA: Emas, Kuning Jingga

Bersemangat
Leo sentiasa mengisi hari2 mereka dengan ape jua aktiviti yg menyeronokan... haaa... btul3... cam upin ipin plak...hihihi... Xsuka membazirkan masa melakukan perkara yg sia2.... Masa itu emassss.... Leo sering menjadi pilihan untuk mengetuai sesuatu organisasi. Tapi kelemahan Leo nie yg nyata bila memikirkan dirinya hebat dalam setiap perkara.. hmmm... ye ke???

Tegas
Leo bersungguh2 untuk membantu mereka yg memerlukan bantuannya... Namun Leo perlu berhati2 sekiranya mahu ambik alih peranan individu yang lain dalam menangani sesuatu perkara... Betul 2.. Takut nanti orang lain marah plak kata busy body... Leo jgak boleh menjadi terlalu tegas dengan peraturan yang ditetapkan.. Maybe... Oleh itu, Leo perlulah bersifat lebih fleksibel dan menghormati idea individu lain... Ooooo....

Dominasi pasangan
Leo seorang baik hati dan pemurah terutama kepada mereka yg disayangi. Namun Leo berpotensi untuk mendominasikan pasangannya. Dan ini akan berlaku kalau2 pasangannya terlalu lemah dan mudah untuk dikawal oleh Leo.. Si leo nie boleh jadi raja dalam cinta dye... Inilah kelemahan yg perlu diatasi oleh si Leo... Jangan terlalu menggunakan kuasa yg ada.. Singa kan kuat... hahahaha... Tapi camne kalau dua2 pasangan 2 sama zodiak Leo??? Hmmm mesti keras kepala dua2nye kan... Ishhh... Xnk la aku... Mintak jauhhh....

Pantang dikritik
Leo amat sukar menerima sebarang kritikan. Ia akan melukakan jiwa mereka. Jika ingin menegur atau memberi nasihat, sebaiknya diluahkan dengan berhati2 dan berlapik agar xmengguris perasaan Leo.. Sensitif la 2 jgak katakan..hikhikhik.. So hati2 ngan Si Leo nie, silap hari bulan boleh mengamukkk... Yeeaahhh... Amukk... Baru taw... Bergegar 1 dunia...hahaha... Takut x???

7 comments:

maCy said...

capricorn? ;p

IeDa_IsHiDa88 said...

ala..macy... cri la kt tenet... sy wat utk sy n sesape yg zodiak leo...

AjimGreen said...

leo eh?? saya tahun gajah~ eh silap. tahun rimau! leo gak ke?? ;)

dah follow dah blog ada kembo ni~ (: best~

nnt datang amik :: Surat Cuti :: ya~?! (:

sekamar rindu said...

salam...


info yg menarik...tq

follow ur blog..

BLADE EDGE said...

Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE

Lizzie Yasmin said...

patut lar blog nie.. warna jingga2 bagai.. mmg kene dengan personality tuan blog... Semua about panas..hehehe.. btul lar.. kn...

IeDa_IsHiDa88 said...

thanks 4 u all yg follow n komen... besa la leo kan suka warna cam nie.. panazzzzzz jerr....