My FoLLoWeRs

Friday, December 3, 2010

Keluar jalan2 sampai penat...

SaLam...
Have a nice day my frenz and my readers...
 Aku nak tanya korang ckit, kalau korang boring la kan... Ape yang korang akan wat??? Tido???? Ish3... Oit....!!! Bangun la... Teman aku jalan2 pun xpe la jgak... Kalau aku la lepak2 la...Ape lagi bukannye selalu... Hangout ngan kawan2 atau teman setia aku... Sape lagi kalau bukan my twin... Kelmarin aku boring sangat2 taw... Jadi aku ngan twin aku pun ambik keputusan untuk hangout jew... Kebosanan melanda tiba2... Lepas jew aku makan tengahari, aku siap2 gosok baju untuk keluar.... Masa aku keluar ngan twin aku, ramai mata yang memandang... Aduishhhh.... Pandang kami semacam jew... Rupa2nye aku dengar dari mulut diorang kata " Eh.... muka sama....kembar ke???" Aku ngan twin aku wat bodo jew... Sebab dah selalu sangat kot orang lain tanya soalan 2... Jadi kami terus jew jalan sampai Melaka Sentral ngan muka yang slumber...hahahaha... Padahal aku dah xtahan nak tergelak sebenarnye...hihihi... Jahat betul aku nie gelakkan orang.... Xbaik kan... hahaha...
 Kami pun terus jew tunggu bas.. 2 jew transport yang kami boleh pergi ke sana... Kami pergi ke Bandar Hilir kat bangunan merah 2.. Walaupun aku dah 2 tahun dok kat Melaka, tapi aku xkan jemu2 pergi ke sana walaupun dah banyak kali... Saje je aku nak cuci2 mata sambil2 2 usha2 orang2 yang ade kat sekeliling... Sambil 2 aku ngan twin aku posing2 bergambar kat tempat2 yang kami rasa cantik dan menarik... 2 memang hobi kami berdua.. Bergambar sakan... Walaupun pada hakikatnye aku cukup malu nak posing2 kat tempat orang ramai cam nie.. Tapi twin aku kata wat bodo jew.. Jadi aku pun tebalkan jew la muka nie.. Xtau la berape inci... huahuahua..
Ade gaya model x??? hihihi...

Pas 2 kan kami terus jalan pergi Dataran Pahlawan... Masa on the way nak ke sana, ade la 2 orang mamat yang entah aku xkenal pun tiba2 jew tegur... Diorang kata "Eh... kembar ek... muka sama... ade Facebook x??" Dah la kita xkenal dye pas 2 gatal2 tanya ade Facebook ke x... Ape kes... Bolayan la jawabnye... Ngacau orang jew mamat 2 orang 2... Sampai dp, kami tengok diorang tengah promote untuk hari Krismas yang bakal menjelma xlama lagi ngan landskap2 yang cantikkk... Lagi interesting untuk pengunjung2 yang masuk ke situ.... Diorang wat ala2 hidupan laut ade banyak siput2 gulung 2...hahaha... Kami berdua pun sempat jgak bergambar kat situ... Bila lagi... Pas Krismas mesti diorang wat lain punyer... 
Agak2nye sama x gaya aku ngan Mickey Mouse nie.. Lucu kan??? 

Sempat lagi 2 posing2 sambil jalan2 ke dalam dp 2.. Kita cuci2 mata xsangka dapat jumpa junior2 aku yang tengah shopping2 xperasan pun aku tengah usha diorang... Nasib baik xbawa teropong... Kalau x boleh nampak ape yang diorang tengah beli...Haaaa.... Korang beli ape??? Xde exam ke, lain la aku exam lambat lagi... 2 yang keluar jalan2.. Dah puas jalan2 ngan cuci mata, kami pun pergi Mahkota Parade untuk mencari makan.... Aku dah lapar dah masa 2... Time 2 lepas maghrib... Twin aku pesan Rosted Chicken Rice... Aku makan jew ape yang dye pilih... Asalkan perut aku kenyang sudahhhh.... 

Masa nak makan pun twin aku nak jgak ambik gambar aku... 2 yang kena control comey 2...hihihi..

Dah lepas makan kami keluar untuk pusing2 jalan lagi... Banyak sale2 kat situ... Aku xbeli ape2 pun.. Juz tengok2 jew... Xrasa pun nak beli ape2... Nak pergi tengok wayang masa 2 takut xsempat balik plak.. Takut xde bas nanti, kena naik teksi yang suka sangat ambik tambang mahal2.. Aku dah terkena sekali terus serik xnak naik teksi lagi... Tapi kalau xsempat jgak terpaksa la... Nak wat camne kan... Hmmmm... 2 la kerja diorang... Ape2 pun aku nak promote la kat korang... Jalan2 kat Melaka nie... Walaupun aku dah xlarat nak jalan2 sebab dah malam tapi tetap semangat nak promote kat korang untuk datang sini.. Melaka kan dah maju... Melaka maju 2010...!!!!! 

Cuti2 Malaysia.... Selamat melawat Melaka....!!! Yeeeeaaahhhh....!!!

3 comments:

Misz-sakura said...

hye ieda. thx singgah n folo blog sy huhu. nk jgk folo awk tp x dpt, blog ad prob yg tak setle2 tak dpt folo org skg huhu. sory ye. oh ye, btol ke u got twin? nak sama muka tapi tgk 2 kali macam tak brpa nak sama plak, hehe.. bestnya jalan2.. =)

IeDa_IsHiDa88 said...

awk dh komen sy pun dah ok.. xpe settle yg mna2 patut dlu.. pas 2 klu dh ok... ikut sukati awk la nk jd follower sy... sy xpaksa...hihi... jln2 mkn angin mmg la besttt...

deqlis said...

salam...thx sudi jenguk blog kiter..
haa apa lagi..nanti leh g genting...
beli voucher genting..g ngan voucher lebih untung...

google : nak beli vocher genting..

selamat bercuti2x GH:-)

n berhujung minggu..